maandag 12 oktober 2020

 

Boodschap van de bomen en blaadjes

 

Het is de tijd van de ganzentrek. Misschien heb je ze gezien of gehoord. De bomen laten eikels en noten of kastanjes vallen, onze huisdieren raken in de rui en het is steeds vroeger donker. Het is herfst. De natuur bereid zich langzaam voor op het proces dat daarbij hoort; transformatie van alle uitbundige kleuren, vruchten en bloemen. Langzaam trekt de energie steeds iets meer naar binnen toe. Langzaam wordt de energie steeds ingetogener.

Niet voor niets word er gezegd:" Als de blaadjes vallen, slaat de stemming in mensen om". Wij verkeren in een tussenfase, tussen de seizoenen in en daarin wisselen de uitbundig- en vrolijkheid die wij in de zomer gevoeld hebben en de wat meer naar binnen gerichte energie elkaar af.

De bomen laten hun blaadjes los. Sommige bomen zijn al kaal en andere zijn nog bezig om de blaadjes los te laten. Deze blaadjes hebben de prachtigste kleuren. Je kent vast wel het tevreden gevoel om door de gevallen bladeren heen te lopen terwijl je al die mooie kleuren bekijkt.

Na het loslaten keert de energie naar binnen toe om opnieuw vorm te gaan geven aan de nieuwe cyclus van nieuwe blaadjes en vruchten. Het is voor ons ook tijd om los te laten wat we niet meer willen of wat ons niet langer dient om daarna naar binnen te keren om opnieuw vorm te gaan geven aan ons leven. Met name de bomen ondersteunen ons daarin met hun bijzondere energie.

Zodra je langs een boom loopt of er vlakbij staat komt de energie van de boom jouw systeem binnen. Doordat de energie jouw systeem binnenkomt verandert jouw trilling en doordat jouw trilling verandert kunnen gevoelens, gedachten en emoties worden aangeraakt of getransformeerd. Doordat gevoelens, gedachten en emoties worden aangeraakt kan de energie weer gaan stromen op een manier zoals dat voor jou de bedoeling is.

In deze periode van het jaar helpt de boomenergie ons extra met loslaten in de breedste zin van het woord. Het prachtige kleurenpalet van de bladeren helpt ons te herinneren dat alles een levenscyclus is, een aaneenschakeling van momenten met successen en geluk die ons leven kleur en geur geven en momenten van verdriet en pijn en dat al die momenten komen en gaan, net zoals de blaadjes aan de bomen komen en gaan en zich vernieuwen.

Door heerlijk door deze blaadjes heen te sloffen, verdwijnt je ikje naar de achtergrond omdat je gefocust bent op het sloffen door de blaadjes heen. Dan sta je open voor de natuur in jezelf en om je heen. 


Onze voetchakra’s  worden gestimuleerd en geholpen om datgene los te laten wat we al die tijd hebben vastgehouden. Zo kun je diep worden aangeraakt. Dat kan allerlei gevoelens oproepen van melancholie, mooie en minder mooie herinneringen tot en met opluchting en blijdschap.

Soms kan er veel en makkelijk losgelaten worden en soms lukt dat een beetje en is het moeilijk. En soms duik je een dieper laagje in van eenzelfde thema.

Weet dat je ontzettend gesteund en gedragen wordt door de bomen en prachtig gekleurde losgelaten blaadjes. En dat het er allemaal mag zijn. Net zoals de blaadjes er in alle kleuren, vormen en soorten zijn.

Kleuren die ons de kracht, moed en de vrolijkheid bieden om je verder op je pad te helpen en die op dit moment overal onder je voeten te vinden zijn.

Kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Maak gerust een afspraak                                                     Wil je meer lezen? boek: Hart voor de natuur

© Rachel Helmhout